Visszatetsző politikai tisztogatást hajt végre az MSZP és a DK

Kicsinyes hatalomtechnikai eljárásnak tekinti és mélységesen elítéli a 9 magazin című ferencvárosi havilapnál rapid gyorsasággal lezajlott politikai tisztogatást a Magyar Nemzeti Médiaszövetség. Amint a sajtóhírekből kiderült, május 27-i dátummal azonnali hatállyal felbontotta Vágvölgyi B. András munkaszerződését az önkormányzat tulajdonában lévő Ferencvárosi Nonprofit Média Kft. vezetője, Hagymási Zoltán.

Sajtóértesülések szerint az ügyvezető ezt a kerületi DK-s és MSZP-s képviselők nyomására tette – s ezt a kerület polgármestere is megerősítette, összefüggést feltételezve a szerződésbontás híre és annak ténye között, hogy a helyi képviselő-testület a múlt héten nem fogadta el a médiacég 2022-es üzleti tervét.

A Magyar Nemzeti Médiaszövetség az egész sajtószakma nevében felszólalva elvárja a történtek tisztázását, s egyben felszólítja Torzsa Sándort, a MSZP-DK képviselőcsoport vezetőjét, hogy nyilatkozzon arról: valóban egy DK-s előválasztási jelöltről, Manhalter Dánielről közölt előnytelen fotó miatt indított-e hadjáratot a 9 magazin ellen.

A Magyar Nemzeti Médiaszövetség egyben felszólítja a Ferencvárosi Nonprofit Média Kft. vezetőjét, Hagymási Zoltánt, hogy erősítse meg vagy cáfolja: valóban az volt-e az azonnali hatályú szerződésbontás kiváltó oka, hogy egy havilap szerkesztőjeként Vágvölgyi B. András májusban nem jelent meg minden nap az irodában.

A Magyar Nemzeti Médiaszövetség álláspontja szerint szakmailag nonszensz a kerületi MSZP-DK képviselőcsoport durva erőfitogtatása magyarázataként állítólagosan felhozott körülmény, ugyanis egy havilap esetében a szerkesztőnek szükségtelen minden reggel nyolctól az íróasztalát támasztania, ahogyan erre – szerintünk nagyon helyesen – a kerület polgármestere is utalt.

A médiaszövetség felhívja az MSZP és a DK politikusainak figyelmét arra, hogy a média egy külön szakma, amely a szellemi munkán, nem pedig a hivatali munkarend kicsinyesen számon kérhető betartásán alapul. Szeretnénk világossá tenni, hogy ez a szellemi munka pedig egy igazi újságíró minden percét tértől és időtől függetlenül kitölti – s nem csak a hivatali munkarend nyolc órájára korlátozódik.

A Nemzeti Médiaszövetség a történteket – amíg ennek ellenkezőjéről egy hivatalos vizsgálat eredményei meg nem győznek minket – az MSZP-s és a DK helyi képviselőinek kicsinyes bosszújaként tartja számon. Azokat a „balos vezetőket” vélelmezve a sajtót ért durva helyi atrocitás mögött, akikre egy nemrég megjelent interjújában tett kritikus megjegyzéseket Vágvölgyi B. András. Jelezve, hogy a kerületi önkormányzat működését látva rá kellett jönnie arra, hogy az „emberiség sárkányfogvetemény”, s hogy ahhoz, „hogy szakadjanak a gátak és hömpölyögjön az árvíz, nem feltétlenül kell a Fidesz”.

MNM © 2018 MINDEN JOG FENNTARTVA