Követeljük Karl Pachner eltávolítását az osztrák közszolgálati médiából!

A Magyar Nemzeti Médiaszövetség szánalmasnak, aljasnak és gyalázatosnak tartja, hogy az ORF online tartalmakért felelős igazgatója szívinfarktust kívánt a magyar miniszterelnöknek, a magyar népet pedig hálátlannak és nacionalistának nevezte, amelynek szerinte nincs helye az Európai Unióban. Különösen bizarr, hogy Karl Pachner, aki titulusa szerint az online tér hivatott ismerője, később sajnálatát fejezte ki, amiért néhány Facebook-felhasználó szerinte félreértette szavait.

Pachner – bár elég régi motoros a balos újságírásban – úgy látszik, még mindig nem tanulta meg, hogy a szavaknak súlya, tetteknek pedig következménye van, és egy újságíró, különösen egy közszolgálati médium vezetője, késő este, akármilyen állapotban sem írhat le aljas és sértő gondolatokat.

Szavai egyáltalán nem voltak félreérthetőek, de ha azok lettek volna is, akkor is csak azt bizonyítanák, hogy Pachner nem alkalmas újságírónak. Hisszük, hogy egyetlen médium, egy közszolgálati pedig különösen nem alkalmazhat olyan munkatársakat, akik sem fogalmazni, sem indulataikon uralkodni nem képesek. Karl Pachner ezt nem úszhatja meg egy bocsánatkéréssel: követeljük azonnali elbocsátását az osztrák közszolgálati médiából.

Magyar Nemzeti Médiaszövetség

MNM © 2018 MINDEN JOG FENNTARTVA