Kiállás az emberi méltóság tisztelete mellett

A szabad vélemény nem lehet egyenlő az emberi méltóságot sértő, gyűlölettől fűtött öncélú sértegetéssel.

A Magyar Nemzeti Médiaszövetség növekvő aggodalommal figyeli a baloldali médiumokban egyre inkább elharapózó gyűlölködő megnyilvánulásokat. Meggyőződésünk, hogy az újságíró társadalomnak a tájékoztatás mellett a példamutatás is a feladata kell, hogy legyen, ezért az otromba, trágár kifejezéseknek, az öncélú, gyűlölettől fűtött sértegetésnek nincs helye a magyar sajtóban.

A Népszavában lehozott botrányos karikatúrák után ezúttal egy Jelen elnevezésű lapban szabadult el a véleménynyilvánításnak álcázott oktalan gyűlölet. A szerző, Tóth Ákos az írásban arról elmélkedik, hogy milyen durva sértésekkel lehetne illetnie a baloldalnak a magyar Országgyűlés elnökét.

Szövetségünk mindig is kiállt a véleménynyilvánítás szabadsága, az újságíró műhelyek zavartalan munkájának biztosítása mellett. Felemeltük a szavunkat, amikor baloldali politikusok hivatásukat gyakorló újságírókat fenyegettek meg. Nem hallgattunk akkor sem, amikor baloldali médiumokat ért terheléses támadás a világhálón keresztül. De most felháborodásunknak adunk hangot és arra szólítunk fel minden jóérzésű kollégát, hogy szabjunk gátat az oktalan gyűlöletnek, és a nemtelen sértegetéseknek. Hisszük, hogy névtelen firkászokat nem a minősíthetetlen stílus emel a nagy újságírók sorába. Hisszük, hogy a szebb napokat megélt közös szakmánk eszköztárába nem férhet bele az otrombaság és a gyűlölködés. Az emberi méltóság tiszteletének kultúrája megőrzésre szorul, és szövetségünk mindent megtesz annak érdekében, hogy a közönséget megvédje az romboló médiatartalmakkal szemben.

Kérünk minden kollégát, hogy segítsen megállítani ezt a visszataszító folyamatot és határolódjon el minden hasonló megnyilvánulástól.

MNM © 2018 MINDEN JOG FENNTARTVA