Micsoda idők! – a Magyar Nemzeti Médiaszövetség reagálása egy gusztustalan rajzra

Megdöbbenve láttuk a Népszava hétvégi mellékletében bizonyos Weisz Béla talán tréfásnak szánt rajzát, amelyben „randa fekélynek” nevezi Orbán Viktort.

Még nagyobb megdöbbenéssel nézzük, miként hallgatnak az ügyről a baloldali médiumok és különböző ernyőszervezeteik, a magukat jogvédőnek nevezőkről nem is beszélve, különös tekintettel arra, hogy egy Szabó Tímeára tett, ennél lényegesen enyhébb megfogalmazás miatt ugyanők hatalmas felháborodásuknak adtak hangot.

A Magyar Nemzeti Médiaszövetség mindig is kiállt a szólásszabadság érdekében. Azt azonban megengedhetetlennek, visszataszítónak, és a véleménynyilvánítás szabadságába egyáltalán nem beleférhetőnek tartjuk, hogy valaki minősíthetetlen, aljas sértegetéssel próbáljon magának és munkájának hírverést csapni.

Felszólítjuk a baloldali médiumokat és szervezeteiket, hogy határolódjanak el a Népszavától és indítsanak vizsgálatot az ügyben.

Különösen érdekesnek találjuk egyben, hogy nem egészen két hete a Népszava másik szerzője, bizonyos Ferincz Jenő a Fidesz kiirtására buzdított egy nagykanizsai képtestületi ülésen – szintén következmények nélkül.

Nem mehetünk el szó nélkül amellett sem, hogy Szabó Tímea sajtópere után a baloldali média teljes arzenáljával harsogta, hogy egy baloldali politikust egy szatirikus írásban kullancshoz hasonlítani a hitleri időket idézi. Roppant kíváncsiak lennénk arra, Weisz Béla Népszavában lehozott rajza véleményük szerint akkor milyen időket is idéz.

MNM © 2018 MINDEN JOG FENNTARTVA