Páros lábbal tiport a sajtószabadságba DK miskolci jelöltje – kiállás megtámadott kollégáink mellett

A Magyar Nemzeti Médiaszövetség megdöbbenve értesült róla, hogy a DK miskolci szervezetével rokonszenvező Lokálpatrióta Demokratikus Egyesület feljelentette a boon.hu munkáját végezni akaró forgatócsoportját. Külön felháborítónak tartjuk, hogy az erről szóló, a szerkesztőséghez eljuttatott közleményben fenyegetően meg is nevezték a két újságírót, bizonyítatlan vádakkal illetve őket.

Mint ismert, a Boon.hu stábja egy kampányfinanszírozási ügyben szeretett volna Barkai László baloldali jelölttől kérdezni, ő azonban válaszolni sem a tájékoztatója előtt, sem pedig – ígérete ellenére – az után nem volt hajlandó. A forgatás közben kollégái sértegették az újságírókat, majd egy a felvétel tanúsága szerint csak ürügyként kihangosított „magánbeszélgetésre” hivatkozva perrel fenyegették őket.

Szövetségünk, ahogyan eddig is, most is kiáll a kérdezés és a sajtó szabadsága mellett. Tiltakozunk az ellen, hogy politikusok újságírókat fenyegetnek meg és listáznak pusztán a nekik nem tetsző kérdéseik miatt, s hogy a munkáját végző újságíró kérdezősködését zaklatásnak minősítsék.

Hisszük, hogy semmilyen politikai cél nem jogosíthat fel senkit arra, hogy a szólás szabadságát és hivatásukat gyakorló szakemberek munkáját korlátozza. A Magyar Nemzeti Médiaszövetség szolidaritást vállal az Észak és a boon.hu megtámadott kollégáival és erre szólít fel minden jóérzésű újságírót.

MNM © 2018 MINDEN JOG FENNTARTVA