El a kezekkel! – Újabb újságírót ért munkavégzés közben baloldali támadás

A Magyar Nemzeti Médiaszövetség tiltakozik amiatt, hogy a választási kampány hajrájában újabb újságírókat ért durva támadás. Felszólítjuk a magukon uralkodni képtelen baloldali politikusokat, hogy haladéktalanul fejezzék be a munkájukat végző kollégák fenyegetését és biztosítsák a sajtó szabad működését.

Mint ismert, a Vas Népe riportere és fotósa egy rendőri igazoltatásról szeretett volna információkat megtudni, amikor a helyszínen tartózkodó baloldali képviselőjelölt becsmérelni kezdte őket, majd elvette a hangrögzítésre használt telefonjukat. Ezt követően még aznap éjjel közleményben vádolta meg az újságírókat azzal, hogy agresszíven viselkedtek vele szemben.

Szövetségünk nyomatékosan felhívja a figyelmet, hogy sem a választási kampány, sem semmilyen politikai cél nem jogosít fel egyetlen politikust sem arra, hogy a sajtó szabadságát, a kérdezés jogát kétségbe vonja. Kiállunk minden nemtelen támadás áldozatául esett kollégánk mellett és felszólítjuk az újságíró közösséget , hogy fejezze kis szolidaritását az erőszakosan elhallgattatni próbált, munkájukat végző kollégákkal.

MNM © 2018 MINDEN JOG FENNTARTVA