Az MNMSZ tiltakozik az ellen, hogy Magyar Péter vallási hovatartozásuk alapján listázza az újságírókat

A Magyar Nemzeti Médiaszövetség felháborodva tapasztalta, hogy egészen újsütetű politikusok is azonnal a fenyegetőzést, a magánéleti kérdések kiteregetését és a listázást választják, ha nekik nem tetsző újságírókkal vagy sajtótermékekkel találják szembe magukat. Ugyancsak elszomorító, hogy az egykor szebb napokat látott baloldali újságírószervezet, a MÚOSZ elnöke és alelnöke másképp vélekedik arról, ha valaki a vallásuk miatt tesz listára újságírókat és szerkesztőségeket.

Mint ismeretes, Magyar Péter tegnap nem interjút adott, hanem kiviharzott az ATV stúdiójából, ezt követően közösségi oldalán kiposztolta a csatorna több munkatársának vallási hovatartozását. Szövetségünk többször is elítélte már, amikor baloldali politikusok ellehetetlenítéssel, elhallgattatással, sőt, munkájuk elvételével fenyegettek meg pusztán a meggyőződésük miatt hivatásukat gyakorló újságírókat. Felemeltük a szavunkat, amikor internetes támadások bénítottak meg sajtótermékeket és nem hallgattunk, amikor liberális médiumok megpróbálták kirekeszteni a másként gondolkodó kollégákat. Hisszük, hogy a sajtó szabadsága sérthetetlen és a munkájukat végző újságírókat bűn elhallgattatással fenyegetni. Visszautasítjuk, hogy pusztán a véleménye miatt valakinek a magánéletét, vallási hovatartozását bárki felemlegesse.

A Magyar Nemzeti Médiaszövetség ezúton is szolidaritását fejezi ki a csatorna megfenyegetett újságíróival. Felszólítjuk a MÚOSZ-t, hogy álljon ki az ATV munkatársai mellett és határolódjon el saját alelnökének Magyar Péter szégyenteljes akcióját támogató szavaitól.

MNM © 2018 MINDEN JOG FENNTARTVA