Nem hallgathatunk (el) – Az MNMSZ elítéli az elmúlt napokban a sajtót ért alattomos támadásokat

A Magyar Nemzeti Médiaszövetség elítéli a Telex és a 444 hírportálok, valamint a momentum.hu weboldal elleni terheléses támadásokat. Szövetségünk határozottan kiáll a véleménynyilvánítás szabadsága és a sajtó háborítatlan működése mellett.

Az MNMSZ megdöbbentőnek tartja az utóbbi napok sajtótermékeket ért támadásait. A mai esetek mellett nem szabad szó nélkül elmennünk, különösen azért, mert azt külön is aggályosnak tartjuk, hogy a ma történtek sajnos már nem számítanak példátlan eseményeknek. Ez a virtuális térben lezajló atrocitás ugyanis jól összevethető azzal a felháborító és minden józan embert elborzasztó hackertámadással, amely hétfőn érte a Mediaworks Hungary Zrt. szerverein keresztül a nemzeti irányultságú híroldalakat.

A Magyar Nemzeti Médiaszövetség szakmai szolidaritását fejezi ki a mai támadásban érintett médiumok munkatársaival, még azzal együtt is, hogy pontosan tudjuk: ők más értékrendet követve végzik munkájukat, s a miénktől eltérő véleményeket formálnak a nyilvánosságban. Ebben a tekintetben azonban nem lehet közöttünk nézetkülönbség: ami történt, az megengedhetetlen.

A Magyar Nemzeti Médiaszövetség a kettős mérce valamennyi formáját visszautasítva szolidaritását fejezi ki minden megtámadott médiummal és újságíróival. Elítéljük a média zavartalan működését akadályozó alattomos törekvéseket és gyakorlatokat.

Magyar Nemzeti Médiaszövetség

MNM © 2018 MINDEN JOG FENNTARTVA