Tiltakozás Márki-Zay kommunistázása és fasisztázása ellen

A Magyar Nemzeti Médiaszövetség felháborítónak és elfogadhatatlannak tartja, hogy Márki-Zay Péter baloldali miniszterelnök-jelölt fonyódi fórumán kijelentette: a baloldali szövetségben külön-külön, de egyaránt képviselik a kommunistákat és a fasisztákat. Felszólítjuk egyben a magyarországi helyzetre máskor oly fogékony nemzetközi sajtót, hogy foglalkozzanak a baloldali jelölt kijelentéseivel.

Az MNMSZ megdöbbentőnek és visszataszítónak tartja, hogy harminc évvel a rendszerváltoztatás után és hetven évvel a második világháború befejezése után ma egy választásokon induló politika szövetség miniszterelnök-jelöltje képviselni kívánja az elnyomó, emberiesség-ellenes és oly sok szenvedést okozó fasiszta és kommunista eszméket.

Felhívjuk a nemzetközi sajtót, különösen a DPA német hírügynökséget, a BBC-t és a Deutsche Welle német közszolgálati médiumot, hogy hitelesen és pontosan tájékoztassák közönségüket a baloldali miniszterelnök-jelölt kijelentéséről, hitelesebben és pontosabban, mint tette azt például a német hírügynökség Orbán Viktor miniszterelnök évértékelőjéről, amikor tényként kezeltek egy el sem hangzott állítást.

MNM © 2018 MINDEN JOG FENNTARTVA