Nem félni! – A Magyar Nemzeti Médiaszövetség reagálása a sajtószabadságot ért újabb súlyos támadásra

A Magyar Nemzeti Médiaszövetség határozottan elítéli a sajtószabadságot és a személyiségi jogokat ért újabb durva támadást. Kiállunk megtámadott kollégánk mellett és visszautasítjuk, hogy politikusok újságírókat fényképük és nevük közlésével próbáljanak megfenyegetni, lejáratni és hallgatásra bírni.

Mint ismeretes, a Hír TV bemutatott egy felvételt, amelyen Tordai Bence, a Párbeszéd képviselője telefonon ad instrukciókat a Tanítanék Mozgalom egyik képviselőjének a parlament múlt hétfői ülésén tartott akciójukhoz. A képviselő ma azt állította, hogy nem a Tanítanék Mozgalom képviselőjének adott tanácsokat pártja nevében a Tanítanék Mozgalom tervezett akciójához. Megnevezett valakit a hívó telefonszámának tulajdonosaként és kiposztolta a riportot készítő újságíró képét és nevét, propagandistának minősítve őt.

Szövetségünk mindig is határozottan kiállt a sajtó és a vélemény szabadsága mellett. Felemeltük a szavunkat, amikor az ATV szerkesztőségét érte durva támadás egy budapesti polgármester részéről. Tiltakoztunk, amikor politikai nyomásra bontottak szerződést a ferencvárosi önkormányzati havilap szerkesztőjével. Elítéltük, amikor baloldali véleményvezérek egy nekik nem tetsző frekvenciadöntés miatt munkájuk feladására szólították fel az ATV-médiacsoport újságíróit. Nem hallgattunk akkor sem, amikor egy ellenzéki pártvezető eltiltotta volna hivatásuk gyakorlásától azokat az újságírókat, akiket ő propagandistának ítélt.

Nem hallgatunk most sem: kiállunk megtámadott kollégánk mellett. Felháborítónak tartjuk, hogy bárki egy neki nem tetsző hír után újságírók telefonszámai és családi kapcsolatai után nyomozzon és azokat közzétegye. Visszautasítjuk, hogy bizonyítékok és érvényes bírósági ítéletek nélkül bárki pellengérre állítson és megbélyegezzen munkájukat végző újságírókat, megsértve ezzel személyiségi jogaikat. Felszólítunk minden jóérzésű kollégát, hogy vállaljon szolidaritást a Hír TV bizonyítékok nélkül megtámadott riporterével. És ha már Tordai képviselő a MÚOSZ-hoz fordult, mi is felkérjük a valaha szebb napokat látott szervezetet, vizsgálja ki, etikusnak tartja-e, hogy politikusok a magánéletet és a személyiségi jogokat megsértve ilyen durva támadásokat intézzenek munkájukat végző újságírókkal szemben.

MNM © 2018 MINDEN JOG FENNTARTVA