Gulyás Gergely: a magyar nemzet egységes, azt kell nézni, közös nemzeti céljainkat mi szolgálja

– Túl vagyunk egy választáson, ami azt eredményezte, hogy Magyarországnak továbbra is polgári-keresztény kormánya van – idézte beszámolójában a Magyar Nemzet Gulyás Gergely a Visegrádon, a II. Kárpát-medencei magyar médiatalálkozón elmondott nyitóbeszédéből. A Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta azt is: az elmúlt tizenkét évben elért komoly eredmény, hogy a nemzet egysége a gyakorlatban is megvalósul.

– Ehhez nagyban járul hozzá a tömegtájékoztatás, a határon túli média nélkül pedig erre nem lenne lehetőség – idézte a lap Gulyást. A tárcavezető kiemelte, hogy az ellenzék oldalán nincs életképes alternatíva, amit fel tudna mutatni a nemzetpolitika területén. Kiemelte: a határon túl a magyar nemzetpolitika elismertsége jelentős.

– Ettől még nagyon sok terület van, ahol még több támogatás elkel, ám fontos, hogy azokra a változásokra, amelyek a világban végbemennek, hogyan tudunk egységesen reagálni – megjegyezte. Továbbá hangsúlyozta, hogy a kárpátaljai magyarság rendkívül nehéz időket él, majd köszöntetet mondott azoknak, akik mindent megtesznek azért, hogy a kárpátaljai magyar nyelvű tömegtájékoztatás megmaradjon. A miniszter a munkácsi turulszobor eltávolítására utalva megjegyezte: az ukrán állam, annak ellenére, hogy Magyarország története legnagyobb humanitárius akcióját hajtja végre, ezt nem értékeli a maga teljességében. Továbbá Gulyás Gergely a magyar kisebbséggel szembeni fellépést elfogadhatatlannak nevezte.

– Két alapelvet érdemes rögzíteni: többnyire gazdasági alapon kell működtetni a médiát, mivel ha ellenzékbe kerülünk, akkor fenntarthatatlanok lesznek a polgári-keresztény médiumok– hangsúlyozta. Mint jelezte, megnőtt az online tér fontossága, illetve a televízió is számottevő szerepet tölt be.

– Látni kell, hogy a nyomtatott sajtó hatása rendkívül csekéllyé vált – húzta alá. Szerinte a határon túl is tekintettel kell lenni ezekre az alapelvekre. Gulyás Gergely kitért arra is, nem szabad előfordulnia, hogy aki a saját területén akítvan és jól dolgozik, az utcára kerüljön.

– A magyar nemzet egységes, azt kell nézni, hogy közös nemzeti céljainkat mi szolgálja, és akik a konferencián részt vesznek, azok ezt a célt szolgálták – zárta beszédét a miniszter.

MNM © 2018 MINDEN JOG FENNTARTVA
http://tordaibence.hu/photo.html, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons