Ez nektek rendben van, kollégák? – Objektivitás és kollegialitás baloldali sajtómunkás módra

A Magyar Nemzeti Médiaszövetség felháborítónak és visszataszítónak tartja azt a kárörvendő, gúnyos közönyt, amellyel a hazai baloldali média a lengyel közszolgálati televízióban zajló eseményeket tálalja. Megdöbbentő, hogy miközben nap mint nap a sajtó szabadságáért aggódnak, most összekacsintva örömködnek afelett, hogy Lengyelországban a hatalomra került baloldal jogilag kifogásolható eljárásokkal, erőszakosan foglalja és hallgattatja el a lengyel közmédia műsorait.

Szövetségünk mindig is kiállt a véleménynyilvánítás és a sajtó szabadsága mellett és támogatásunkról biztosítottunk minden, a hivatása gyakorlása miatt megtámadott kollégát. Felemeltük a szavunkat, amikor az ATV szerkesztőségét érte durva támadás egy budapesti polgármester részéről. Tiltakoztunk, amikor politikai nyomásra bontottak szerződést a ferencvárosi önkormányzati havilap szerkesztőjével. Elítéltük, amikor baloldali véleményvezérek egy nekik nem tetsző frekvenciadöntés miatt munkájuk feladására szólították fel az ATV-médiacsoport újságíróit. Nem hallgattunk akkor sem, amikor egy ellenzéki pártvezető eltiltotta volna hivatásuk gyakorlásától azokat az újságírókat, akiket ő propagandistának ítélt. Kiálltunk a Bild Zeitung vezető újságírója mellett, aki a liberális véleményterror miatt volt kénytelen távozni a lapjától, felemeltük a szavunkat a német közmédia súlyos torzításai miatt és élesen elítéltük a telex és a 444.hu blogokat ért terheléses támadásokat.

Felszólítjuk a baloldali médiamunkásokat, hogy legalább a minimális szakmai kollegialitás jegyében szemléljék a lengyel közmédia beszántását és ne hallgassák el, ha úgy látják, hogy bármiben sérül a jogállamiság, vagy a sajtó szabadsága a mai Lengyelországban.

MNM © 2018 MINDEN JOG FENNTARTVA
Pexels képe a Pixabay -en. Arek Socha képe a Pixabay -en. A hálózat csapdájában – „elemeznek” és vádolnak a zsoldosok