Cinkos, aki néma

A Magyar Nemzeti Médiaszövetség szomorúan állapítja meg, hogy a liberális oldalon végleg a kettős mérce vált uralkodóvá. Felháborítónak tartjuk azt a közönyt, amellyel a mainstream média szemléli azt a tényt, hogy Magyarországon egy fikciós filmalkotást bíróságon támadnak meg állítólagos személyiségijog-sérülés miatt, miközben ugyanez a baloldali sajtó teljes arzenáljával felhördülne a művészi szabadság eltiprása és a cenzúra ellen, ha a köreikben akár csak hasonló támadás érne egy alkotást.

Az MNMSZ mindig is kiállt a véleménynyilvánítás szabadsága mellett. Elutasítottuk, hogy politikusok hivatásukat gyakorló újságírókat munkájuk elvesztésével fenyegetnek meg. Kiálltunk azon kollégák mellet, akiket bármilyen okból halállistára tettek, és szolidaritásunkat fejeztük ki azokkal, akik a liberális véleményterror elharapózása miatt kényszerültek megválni munkahelyüktől. Szövetségünk ugyanígy kiáll a művészi szabadság biztosítása mellett, és határozottan elutasítjuk a cenzúrát.

Felszólítjuk a baloldali médiumokat, hogy ne tegyenek különbséget alkotó és alkotó között, tudósításaikban legalább ezúttal próbálják meg nem elhallgatni az igazságot és álljanak ki a nyilvánvaló cenzúra ellen.

MNM © 2018 MINDEN JOG FENNTARTVA