Aljasság határok nélkül – tiltakozás a német közszolgálati csatorna véleményterrorja ellen

A Magyar Nemzeti Médiaszövetség döbbenetesnek, riasztónak, felháborítónak tartja és mélyen elítéli a magát közszolgálatinak nevező német RBB/ARD csatorna eljárását, hogy interjúkérdésnek álcázott állításokkal saját hirdetői előtt próbálnak befeketíteni egy Magyarországon működő német nyelvű lapot.

Mint ismert, Jan Mainka, a Budapester Zeitung alapítója és főszerkesztője birtokába került egy olyan, az újságja támogatóinak küldött kérdéssor, amelyben a „közszolgálati újságírók” egyebek között arról érdeklődnek, hogy miért támogatnak egy általuk radikális jobboldalinak és a magyar kormányhoz közel állónak titulált médiumot.

Szövetségünk határozottan visszautasítja a határokon áttüremkedő agresszív véleményterrort. Támogatásunkról biztosítjuk valamennyi, a mainstream média által kirekesztett, a tisztességes tájékoztatás alapelveit követő médiumot. Felszólítjuk az RBB/ARD csatornát, hogy tartsa be az újságírás alapvető elveit, hagyjon fel az aljas manipulációval, és haladéktalanul térjen vissza a közszolgálatiság talajára, ha már jelmondataiban a közjó szolgálatát igyekszik hangoztatni.

MNM © 2018 MINDEN JOG FENNTARTVA