Szöllősi György

Szöllősi György 2016 óta a Nemzeti Sport napilap főszerkesztője, 2015-től a Magyar Sportújságírók Szövetségének elnöke, 2017-től a Nemzetközi Sportújságíró Szövetség (AIPS) európai szekciójának vezetőségi tagja, majd 2019-től alelnöke, 2010-ben lett a FourFourTwo futballmagazin magyar kiadásának alapító-főszerkesztője, 2017-ben a köztársasági elnök a Puskás-ügyek hivatalos nagykövetének nevezte ki. 2021-ben lett a Magyar Nemzeti Médiaszövetség elnökségi tagja.

Gimnáziumba a pesti piaristákhoz járt, diplomáit a szegedi és a debreceni egyetemen szerezte a médiatudomány és a kommunikáció területén. 1995-ben jelent meg első cikke a Nemzeti Sportban és csaknem egy évtizeden át volt a Nemzeti Sport és a kiadó hetilapja, a Képes Sport újságírója, futballszakírója, rovatvezető-helyettese. 2002-2003-ban a Magyar Labdarúgó Szövetség sajtóosztályát vezette, majd a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia kommunikációs igazgatója volt, annak 2007-es indulásától kezdve 2014-ig, amikor az akadémia égisze alatt, Puskás Ferenc hagyatékára alapozva létrehozta a magyar futball relikviáit gyűjtő és múltját kutató Puskás Intézetet.  Ennek vezetőjeként kiállítást rendezett többek között Madridban, Manchesterben és Athénban. 2005-ben, még Puskás Ferenc életében jelent meg Puskás című életrajzi könyve, amely azóta három magyar és két brit kiadást élt meg és dokumentumfilm is készült belőle (Puskás Hungary, 2009), de számos további sporttörténeti könyv szerzője, társszerzője. 2003-2004-ben, mint MLSZ-sajtófőnök, dolgozott az Európai Labdarúgó-szövetség, az UEFA helyszíni sajtófőnökeként is, Prágában és Londonban. Kulcsszerepet játszott a Puskás-Suzuki-kupa, a FIFA Puskás-díj megalapításában és Puskás Ferenc trófeáinak Spanyolországból történő hazaszállításában.

Édesapja Szöllősi Zoltán (1945-2018) József Attila-díjas költő. Nős, három leánygyermek édesapja. 

Szövetségünk végre színre lépett és erőteljesen hallatja a hangját, konferenciákat szervez, de a munka nagyja még hátravan

Beszélgetés Szöllősi Györggyel, a Magyar Nemzeti Médiaszövetség elnökségi tagjával

MNM © 2018 MINDEN JOG FENNTARTVA