Szörnyek odakint – tiltakozás a kollégáinkat ért újabb durva támadás ellen

A Magyar Nemzeti Médiaszövetség megdöbbentőnek és felháborítónak tartja, hogy a péntek esti influenszer-tüntetésen ismét munkájukat végző újságírókat ért durva támadás. Nyomatékosan felhívjuk a demonstráció szervezőinek és résztvevőinek figyelmét, hogy a véleménynyilvánítás szabadsága nem párosulhat erőszakkal, és nem sértheti a sajtószabadságot.

Nem először fordul elő, hogy egy baloldali tüntetésen munkájukat végző újságírókat ér durva támadás. Ezúttal a Pestisracok.hu stábját lökdösték és rugdosták meg a tiltakozók.

Szövetségünk mindig is határozottan kiállt a szabad véleménynyilvánítás és a sajtó szabadsága mellett. Tiltakoztunk, amikor politikusok fenyegettek meg elhallgattatással hivatásukat gyakorló újságírókat és hallattuk a hangunkat, amikor baloldali tüntetéseken ért durva atrocitás kollégákat. Nem hallgattunk, amikor túlterheléses támadás érte a Telex és a 444 oldalait és kiálltunk az ATV-csoport megfenyegetett munkatársai mellett. Tiltakozásunknak adunk hangot most is, felszólítva egyben a baloldali médiumokat és újságírószervezetüket, a MÚOSZT, hogy álljanak ki a támadást elszenvedett kollégák mellett.

MNM © 2018 MINDEN JOG FENNTARTVA
Pexels képe a Pixabay -en.