Magyar Sajtó Napja: újságíró-szervezetek a média tisztességéről

Első alkalommal ünnepli közösen a Magyar Sajtó Napját két, egymással rokon szellemiséget képviselő újságíró-szervezet, a Magyar Nemzeti Médiaszövetség (MNMSZ) és a Magyar Újságírók Közössége (MÚK).

A sajtószabadság ünnepének és védelmének jegyében találkoztak egymással a Magyar Nemzeti Médiaszövetség (MNMSZ) és a Magyar Újságírók Közössége (MÚK) választott vezetői, hogy szorosabbra fűzzék a két szervezet együttműködését. Megállapodtak abban, hogy erőiket egyesítve küzdenek a sajtószakma becsületéért, a felelősségteljes újságírásért, az etikai normák jobb érvényesüléséért a média világában. Az MNMSZ és a MÚK tisztségviselői egyetértettek abban, hogy hiteles tájékoztatással vissza kell szerezni a sajtó szakmai presztízsét. Ezért következetesen a nemzeti érdeket követve összefogásukkal készek segíteni a média hazai és külhoni magyar munkatársainak, műhelyeinek szakmai fejlődését, sokoldalú felkészültségét, értékválasztását.

Hitet tettek amellett, hogy a szabad, felelősségteljes sajtó eszméi nem évülnek el, sőt különösen érvényesek a vélemény szabad kinyilvánítását elfojtó világcégek, és az általuk pénzelt, művileg létrehozott, a hírek közötti szabad tájékozódást ellehetetlenítő véleménybuborékok fenyegetései közepette.

Mint megállapították: március 15. ünnepére készülődve ma is érvényes Deák Ferenc, a haza bölcse egy mondatos sajtótörvénye:

“hazudni nem szabad!”

Magyar Nemzeti Médiaszövetség elnöksége, Magyar Újságírók Közössége elnöksége

MNM © 2018 MINDEN JOG FENNTARTVA