Közösségi alap-elvtelenség – Tiltakozás a Facebook újabb szólásszabadság elleni támadására

A Magyar Nemzeti Médiaszövetség tiltakozik, amiért a Facebook újabb, ki tudja hányadik támadását indította el a gondolatok és a vélemények szabad kifejezése ellen. Megdöbbenve olvastuk, hogy ezúttal a Mandiner közéleti hírportál oldalát korlátozzák, sőt fenyegetik törléssel a közösségi háló cenzorai.

„Közösségi alapelveink célja, hogy teret biztosítsanak az embereknek az önkifejezésre és a véleménynyilvánításra. A Facebook vállalat szeretné, hogy az emberek nyíltan beszélhessenek a számukra fontos kérdésekről, még akkor is, ha vannak, akik nem értenek egyet velük…”- áll a Facebook közösségi alapelveinek élén, de a médiaóriásra, úgy látszik, bizonyos esetekben még saját szabályai sem vonatkoznak. A talán a legtöbb véleményt megjelenítő és ütköztető, mindig objektivitásra törekvő magyar konzervatív lap esetében biztosan nem, ugyanis – amint azt a Mandiner szerkesztősége tudatta – oldalukat korlátozták, sőt, közzétételének visszavonásával fenyegetik. Egyszerűen azért, mert idézni mertek Rod Dreher amerikai közíró amúgy egy amerikai lapban már megjelent cikkéből, vagy éppen azért, mert nem voltak hajlandók állandó jelzővel minősíteni egy demokratikus voksoláson megválasztott hazai politikust.

A Facebook gondolat-terrorja nemcsak súlyos beavatkozás a szólás- és sajtószabadságba, de egy nagyon sötét korszak eljövetelét vetíti előre. A Magyar Nemzeti Médiaszövetség felszólítja a vállalatot, hogy saját hirdetett elveivel összhangban engedjen teret a gondolatok, valamint a sokszínű, gondolkodásra késztető vélemények közlésének, és azonnal hagyjon fel azzal, hogy előre címkézési kötelezettségekkel és alaptalan cenzúrával avatkozik be a szerkesztőségek működésébe! Emlékeztetünk egyben mindenkit arra, hogy a magyarok nem azért rázták le magukról a kommunizmus béklyóját, hogy most a nyugati véleményterror ketrecébe záródjanak.

MNM © 2018 MINDEN JOG FENNTARTVA