Embernek maradni az embertelenségben – Semmi nem indokolhatja, hogy magyar újságírókat tegyen bárki halállistára

A Magyar Nemzeti Médiaszövetség döbbenetesnek és felháborítónak tartja, hogy egy magyarországi újságíró, Bayer Zsolt is felkerült az ukrán szélsőségesek halállistájára. Megdöbbentőnek tartjuk egyben azt a közömbösséget, amellyel ezt a hírt a baloldali médiumok többsége tárgyalta – már, ha egyáltalán foglalkozott vele.

A Magyar Nemzeti Médiaszövetség tagjai elítélik a szomszédunkban tomboló erőszakot. Együttérzünk a szenvedőkkel, megértjük a háború okozta traumákat, ugyanakkor hisszük: embernek kell maradni az embertelenségben. Semmilyen tragédia nem indokolhatja, hogy kivetkőzzünk emberi mivoltunkból, hogy halállal fenyegessünk másokat bármilyen indokkal.

Bár baloldali politikusok fenyegettek már Magyarországon egzisztenciális tönkretétellel újságírókat, arra az utóbbi időben nem volt példa, hogy Európában egy szervezet tízezres halállistájára kerüljön fel magyar szerző. A MNMSZ ezért szolidaritásra hív fel minden jóérzésű újságírót a jobb- és a baloldalon egyaránt. Felkérünk mindenkit, hogy hallassa a hangját az esztelen erőszak ellen. Hisszük, hogy közös fellépéssel megakadályozhatjuk, hogy munkáját végző újságírót a véleményéért bárki a ellehetetlenítéssel, tönkretétellel, vagy elpusztítással fenyegessen meg.

MNM © 2018 MINDEN JOG FENNTARTVA