Big Brother beleszól – Az MNMSZ kiáll a sajtószabadság mellett

A Magyar Nemzeti Médiaszövetség megütközve értesült róla, hogy az amerikai külügyminisztérium cenzúrázni próbálta a Magyar Nemzet egyik cikkét. Szövetségünk mindig is kiállt a sajtó és a véleménynyilvánítás szabadságáért, és határozottan úgy véljük, ezeket a jogokat egy idegen ország külképviseletének is tiszteletben kell tartania.

Mint ismeretes, a Magyar Nemzet is beszámolt arról, hogy az Egyesült Államok korlátozta a magyar állampolgárok beutazását, miután Magyarország nem adja ki a kettős állampolgárságú külhoni magyar emberek adatait. A cikk címében a korlátozásokra vonatkozó „vízumszankciók“ kifejezés szemet szúrt az éber amerikai cenzoroknak, akik levélben ajánlották a szerkesztőségnek a kifejezés megváltoztatását.

Szövetségünk nyomatékosan felhívja a figyelmet, hogy a magyar emberek keserves és hosszú úton szenvedtek meg azért, hogy ne kelljen semmilyen Nagy Testvér figyelő szemeitől és összevont szemöldökétől tartaniuk. Magyarországon ma sajtószabadság van, még akkor is, ha ez az Egyesült Államok ideiglenesen itt állomásozó követségi munkatársainak nem annyira tetszik. A Magyar Nemzeti Médiaszövetség határozottan elutasítja a cenzúrázási kísérleteket és kiáll a Magyar Nemzet szerkesztősége mellett.

MNM © 2018 MINDEN JOG FENNTARTVA