A Magyar Nemzeti Médiaszövetség felajánlja segítségét az Európa Tanácsnak

A Magyar Nemzeti Médiaszövetség (MNMSZ) megütközéssel vette tudomásul, hogy az Európa Tanács a most kiadott, a magyar sajtószabadságról szóló jelentésének elkészítése során minden jel szerint teljesen egyoldalúan tájékozódott, így megállapitásai is sajnálatosan egyoldalúak lettek.

Ezért az MNMSZ ezennel felajánlja Dunja Mijatovics biztos asszonynak, hogy szívesen segít a testületnek egy objektív vizsgálat elkészítésében, s megfontolásra ajánl olyan szempontokat is, amelyek egyelőre elkerülték a figyelmét.

A biztos asszony által jegyzett jelentés a magyar média piaci viszonyait kifogásolja, de nem tesz említést arról, hogy amerikai és német kormánypénzből indultak propagandamédiumok Magyarországon. Úgy véli, Magyarországon elhallgattatták a migránsokat, a homoszexuális kisebbségeket, ugyanakkor nem tesz említést sem a magyar- és vallásgyalázó kijelentésekről, amelyeknek a baloldali sajtó rendszeresen helyt ad.

A csúsztatásoktól és pontatlanságoktól hemzsegő dokumentum egyes pontjaival mégis egyet tudunk érteni: amint már jeleztük, valóban sajnálatosan növekszik Magyarországon az újságírók fenyegetettsége. A baloldali politikusok által kilátásba helyezett büntetések, a beígért egzisztenciális ellehetetlenítés, valamint az a tény, hogy egy baloldali polgármester egyszerűen az utcára rakta Közép-Európa egyetlen zsidó televízióját, rendkívül aggasztó jelek, olyanok, amelyekkel az Európa Tanácsnak valóban foglalkoznia kellene.

MNM © 2018 MINDEN JOG FENNTARTVA