Egy meztelen király a bordélyházban,

avagy Cohen úr esete a tényekkel

A Magyar Nemzeti Médiaszövetség felháborodással fogadta és határozottan visszautasítja, hogy újabb hazug és alaptalan támadást intéztek ismét külföldről a magyar újságíró-társadalom ellen.

Ezúttal Nick Cohen, a baloldali The Guardian sajtómunkása látta elérkezettnek az időt, hogy megpróbáljon belerúgni a magyar konzervatív sajtó munkatársaiba. Cohen úr a magyar belpolitikáról írt dolgozatában a szokásos baloldali vádaskodás mellett nemes egyszerűséggel prostituáltnak nevezte a hazai sajtó neki nem tetsző részét.

Cohen úrnak baloldali újságíróként természetesen nem tűnnek fel azok az alaptalan, sértő, sőt felháborító támadások, amelyek hazánkat érik egyre többször külföldi sajtózsoldosok tollából. Hidegen hagyja, hogy Magyarországon munkájukat végző újságírókat magyar baloldali politikusok rendre ellehetetlenítéssel, munkájuk elvesztésével fenyegetnek. Jó baloldali újságíróként nyilvánvalóan nem nézi jó szemmel, hogy Magyarországon léteznek az ő értékrendjétől eltérő nézeteknek is helyet adó médiumok.

Kiváltképp beszédesnek tartjuk azt is, hogy ezt a véleménycikkét Nick Cohen Budapestről írta, ahova történetesen a Soros György alapította Közép-európai Egyetemen (CEU) rendezett konferencia miatt érkezett, amelyre a saját felfogásuk szerint azért gyűltek össze a konferencia becses vendégei, hogy a progresszív európai polgármestereket vonultassák fel.

Nick Cohen tehát úgy ír a Soros-egyetemen rendezett konferenciáról egy véleménycikket a Soros írásait rendszeresen közlő Guardiannek, hogy közben éppen ő szónokol a média prostitualizálódásáról, sőt, igazán abszurd módon összeesküvés-elméletnek nevezi a Soros-tervet, miközben minden általa ismételgetett panel a Soros-szervezetek jól ismert kommunikációjából származik.

Akár megrendelésre dolgozott Cohen úr, akár elhatározta, hogy nem lóg ki az acsarkodók egyre hosszabb sorából, rossz helyre címezte a vádjait. Prostituáltnak nem azt nevezik, aki saját értékrendjét tisztességesen képviselve végzi a munkáját, hanem azt, aki ellenszolgáltatásért cserébe okoz örömet bárkinek – akár azoknak is, akik aljas indokokból, nemtelen eszközökkel akarnak beavatkozni egy másik ország szabad választásába.

MNM © 2018 MINDEN JOG FENNTARTVA