Big Brother figyel – Tiltakozás az amerikai követség propagandavideója ellen

A Magyar Nemzeti Médiaszövetség határozottan elítéli, a sajtó- és szólásszabadságba történő durva beavatkozásnak tartja a budapesti amerikai nagykövetség által a Twitteren posztolt, előítéletektől és megbélyegzéstől hemzsegő propagandavideót, amelyben a Demokrata és a Kontra című magyar médiaműhelyek szerkesztőségét külön nevesítik is. Szövetségünk kiáll a véleményükért pellengérre állított kollégáink és szerkesztőségeik mellett.

Mint ismert, a videóban a David Pressman vezette képviselet kvíznek álcázott állításokban nevez Nyugat- és Amerika-ellenesnek magyar politikusokat, kutatókat, újságírókat és szerkesztőket, utóbbiakat nemes egyszerűséggel „kormány által finanszírozott kommentátoroknak” nevezve. Az MNMSZ ezúttal is kiáll a vélemény szabadsága és a szabad újságírás mellett, és visszautasítja, hogy munkáját végző újságírókat, sőt, egész szerkesztőségeket bélyegezzenek meg. Emlékezetes: felemeltük a szavunkat, amikor magyar baloldali politikusok munkájukat végző újságírókat fenyegettek meg. Hallattuk a hangunkat akkor is, amikor baloldali médiumokat ért terheléses támadás a világhálón keresztül. Szolidaritást vállaltunk azokkal a külföldi újságírókkal, akiket a liberális véleményterror üldözött el munkahelyükről. És elítéltünk minden, Magyarországot külföldi bértollnokok által ért támadást.

Nem hallgathatunk most sem. Felszólítjuk az Amerikai Egyesült Államok nagykövetét, hogy határolódjon el a videótól, tűrje el az övétől eltérő véleményeket és kövesse meg a munkájukat végző újságírókat, ellenkező esetben akaratlanul is maga igazolja a saját posztjában a birodalomépítésről idézett állításokat. Magyarország már megtapasztalta, hogy milyen, amikor a Nagy Testvér figyel. Nem engedhetjük, hogy ezek az idők a Big Brotherrel térjenek vissza.

MNM © 2018 MINDEN JOG FENNTARTVA